Mainos

Suomalaiseläkeläiset sijoittavat Tallinnan asuntomarkkinoille

Suomalaiset eläkeläiset ostavat mielellään itselleen eläkeasuntoja Tallinnasta. Huomenta Suomen haastattelussa asuntovälitysyhtiö Uusmaan hallituksen puheenjohtaja Mika Sucksdorff kertoi, että eläkeasuntojen ostaminen on noussut trendiksi kuluneen vuoden aikana. Suuri ja kallis Suomen asunto myydään pois ja ostetaan pienempi ja halvempi asunto Tallinnasta. Sucksdorff kutsuu ilmiötä "yksityiseksi eläkesäästämiseksi."

Suomalaisten suosima sijoituskohde on yleensä Tallinnan keskustassa sijaitseva kaksio. Sucksdorffin mukaan keskustakaksion saa helposti 60 000 - 100 000 eurolla. Noin 90 prosenttia suomalaisista asunnonostajista ostaa asunnon sijoituskohteeksi, loput kymmenen prosenttia omaan käyttöön.

Sucksdorffin mukaan asunnon ostaminen Virosta on suhteellisen turvallista. Turvallisuutta lisää notaari, joka laatii kauppakirjan, vahvistaa sen ja rekisteröi tarvittavat paperit.

Sucksdorff kehottaa potentiaalisia asunnonostajia tarkistamaan taloyhtiön kunnon ja ottamaan huomioon eri kaupunginosien väliset hintaerot. Joskus halvempi ja paremmassa kunnossa oleva asunto saattaa löytyä kadun toiselta puolelta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.