Mainos

Suomalaisasiantuntija tyrmää Nato-varoitukset

Ulkoministeriön alivaltiosihteeri tyrmää venäläisdiplomaatin eiliset väitteet siitä, että Suomen Nato-jäsenyys olisi suora sotilaallinen uhka Venäjälle.

MTV:n uutiset kertoi eilen, venäläisdiplomaatti Vladimir Kozinin mukaan Suomella ei syytä liittyä Natoon, sillä meillä on hänen mukaansa jo riittävästi yhteistötä Naton kanssa.

Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Markus Lyra ei pidä suuressa arvossa Kozinin antamia lausuntoja.

Kozin katsoo Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden olevan suora sotilaallinen uhka Venäjälle. Lyra sanoo, että Venäjän kielteinen kanta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen on ollut tiedossa jo pitkään, ja että Kozin on keskitason diplomaatti.

- On hyvä muistaa, että Venäjällä itsellään on hyvin laaja yhteistyö Naton kanssa. He muun muassa osallistuvat operaatioon Välimerellä, Lyra kertoo.

Venäjän suurlähetystön diplomaatti Kozin käytti harvinaisen kovaa kieltä maanpuolustuskorkeakoulun seminaarissa viikon lopulla.

Jos Suomi liittyy Natoon, Venäjä katsoo Suomea eri tavalla kuin liittoutumattomana, diplomaatti sanoo MTV:n uutisten saaamien tietojen mukaan.

Diplomaatin mukaan Nato ei enää tarvitse uusiä jäsenmaita ja Nato on ilman Suomeakin riittävän voimakas.

Merkille pantavaa oli että diplomaatti otti samoja asioita esille kolme eri kertaa kaksipäiväisen seminaarin aikana.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolaisen mukaan Venäjän ulkopoliittinen linja on koventunut viime aikoina erittäin kovasti, ja näyttää siltä, että siitä on nyt tullut heijastusvaikutuksia Suomeen ja Suomen ulkopoliittiseen tilanteeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.