Mainos

Suomalaisasiantuntija Taiwanin lentoturmasta: "Järkyttävän näköistä"

Taiwanin Taipeissa aamulla sattunut lento-onnettomuus on suomalaisasiantuntijan mukaan hyvin harvinaislaatuinen.

Ainakin 20 ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun lentoyhtiö Trans Asian kone syöksyi jokeen pian nousun jälkeen. Kateissa on edelleen parikymmentä matkustajaa.

Ennen jokeen syöksymistä kone pyörähti ympäri ja törmäsi toisella siivellään siltaan. Koneen putoamisesta levisi nopeasti useita dramaattisia videoita, jotka olivat tallentuneet autojen kojelautakameroihin.

– Tämä on itse asiassa aika järkyttävän näköinen tapahtuma. Kone näyttää menettäneen nopeutensa. Ainakin silmämääräisesti näyttää siltä, että kone on sakkaustilassa. Mutta jälleen kerran pitää odotella tapahtumien kulun tietoja mustista laatikoista, toteaa Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

Onnettomuuden syynä on voinut Aaltosen mukaan olla esimerkiksi moottorihäiriö.

– Syynä voisi olla jonkinasteinen moottorihäiriö, sääolosuhteet tai joku yllättävä tilanne. Mutta esimerkiksi moottorihäiriötilanteessa tämä kyseinen konetyyppi lentää ihan hyvin yhdelläkin moottorilla.

Lentoyhtiö TransAsia-yhtiön koneessa oli 58 ihmistä. Yli puolet koneen matkustajista oli mannerkiinalaisia turisteja.

Trans Asian edellinen vakava onnettomuus sattui viime vuoden heinäkuussa, kun Penghun saarelle laskeutumassa ollut kone syöksyi maahan. Turmassa kuoli noin 50 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.