Mainos

Suomalaisasiantuntija: Syyria tuskin käyttää kemiallisia aseita

Syyrian kynnys käyttää kemiallisia aseita on vielä tässä vaiheessa aika korkea, arvioi kapteeni Olli Teirilä Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

MTV3:n Kymmenen Uutisissa vieraana olleen Teirilän mielestä Syyrian valtion julkisuuteen antamat lausunnot kemiallisista aseista liittyvät pikemminkin pyrkimykseen pitää konflikti maan sisäisenä ja ulkopuoliset poissa.

– Yhtäältä se on pelote maille, jotka voisivat suunnitella interventiota Syyriaan. Toisaalta se, että viestitään, että kemiallisia aseita käytetään ainoastaan, jos joku hyökkää, Teirilä arvioi lausuntojen tarkoitusta.

Syyrian kapinalliset kertoivat tänään, että Syyrian presidentti Bashar al-Assad olisi siirtänyt kemiallisia aseita maan rajoille painostaakseen alueen maita ja kansainvälistä yhteisöä.

Syyria varoitti eilen voivansa käyttää kemiallisia aseita, jos maa joutuu ulkoisen hyökkäyksen kohteeksi. Asiasta kertoi ulkoministeriön tiedottaja Jihad Makdissi valtiollisen television lähetyksessä. Makdissi kuitenkin korosti, ettei kemiallisia aseita koskaan käytettäisi maan siviiliväestöä vastaan.

Kapinallisten mahdollisuuksien arvioimista Syyrian joukkoja vastaan Teirilä pitää erittäin vaikeana.

– Täytyy ottaa huomioon, että al-Assadilla on edelleen käytössä armeija, joka on suurempi ja yhtenäisempi kuin kapinallisten joukot.

(MTV3)

Katso Olli Teirilän haastattelu (Kymmenen uutiset 24.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.