Mainos

Suomalaisasiantuntija: Onko iPadille tarvetta?

Samaan aikaan kun Yhdysvalloissa sadat Apple-intoilijat ovat jonottaneet yhtiön uutuuslaitetta iPadia, suomalaisen tietotekniikka-asiantuntijan mukaan ei ole varmuutta siitä, onko laitteelle tarvetta markkinoilla.

- Onko ihmisillä edes halua tai varaa hankkia uusia vehkeitä. Se, mikä kaikkia kiinnostaa, on palvelukokonaisuudet. Se, miten ja mitä palvelua käyttäjille saadaan näiden laitteiden mukana, arvioi Petteri Järvinen.

Ennakkotilausten perusteella älypuhelimen ja kannettavan tietokoneen risteytyksestä odotetaan seuraavaa suurta hittituotetta Applelle. Järvisen mukaan iPad ei kuitenkaan tuo mitään uutta teknistä oivallusta markkinoille.

- Päinvastoin se on teknisesti jopa simppeli. Siinä ei ole esimerkiksi kameraa. Mutta siinä on takana Applen koko arvovalta ja Apple on tunnetusti erittäin hyvä tuotteistamaan kuluttajille sopivia ja heitä kiinnostavia tuotteita.

Petteri Järvisen mukaan Suomessakin esimerkiksi mediatalot tutkivat parhaillaan, kuinka sisältöjä voisi siirtää internetistä sähköisiin lukulaitteisiin.

- Internethän on mainio, tehokas jakelualusta, mutta kun ihmiset eivät mielellään maksa nettisisällöstä. Silloin kun se tulee jonkun tällaisen uudenlaisen laitteen kautta, siinä on ihan uus pelikenttä ja silloin siitä voidaan ehkä periä rahaakin.

Järvinen uskoo, että iPadit menevät Suomeen saapuessaan kaupaksi.

- Suomalaiset ovat aina ottaneet uutta tekniikkaa kiinnostuneena vastaan. Varmaan kun laitteita joskus kesän korvalla Suomeen saadaan, niin kyllä varmasti kaikki myydään.

Katso Aino Huilajan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.