Mainos

Suomalaisasiantuntija: Madeleinen kihlaus tuo lohtua kohujen ryvettämälle hoville

Kuninkaallinen kihlaus on tuonut tänään ripauksen virkistävää glamouria ruotsalaisten arkeen, mutta ennen kaikkea se on ollut tervetullut uutinen kohujen ryvettämälle monarkialle.

Ruotsalaislehtien mukaan prinsessa Madeleinen kihlautuminen hänen amerikkalaisen miesystävänsä Chris O'Neillin kanssa on saanut etenkin kuningatar Silvian täyden hyväksynnän. Silvia on luonnehtinut nuorimman tyttärensä tulevaa miestä jopa unelmavävyksi.

Kirjan Madeleinesta kirjoittanut suomalaistoimittaja Laura Ala arvioi, että kihlausuutinen vahvistaa hovin suosiota Ruotsissa.

– Ruotsissa on alettu varmasti jo miettiä sitä, miten veronmaksajien rahoja tuhlataan taas mahtihäihin, mutta kyllä tällaiset iloiset uutiset tuovat hoville myös tosi paljon positiivista julkisuutta. Siinä mielessä kihlausuutinen on hoville ihan mahtava juttu.

Prinsessa Madeleine joutunee kohtaamaan myös kasan arvostelua.

– Madeleinen häät kustannetaan todennäköisesti veronmaksajien rahoilla, ja moni ruotsalainen varmasti miettii nyt sitä, mitä se saa vastineeksi ja mitkä ovat Madeleinen velvollisuudet Ruotsia kohtaan. Voiko hän vastaisuudessa esimerkiksi jättäytyä Nobel-juhlista, kuten hän taannoin teki, Ala pohtii.

Myös päinvastainen tapahtumaketju on kansan toiveista riippumatta mahdollinen.

– Voi olla, että Madeleine häipyy häiden jälkeen tyystin Jenkkeihin asumaan. Ja voihan käydä peräti niin – kuten Norjan Märtha Louise teki – että Madeleinen luopuu kruunusta ja ryhtyy naimisiin menon jälkeen elämään sitä rauhallista perhe-elämää, jota hän on aina kaivannut.

Tällä hetkellä Madeleine ja O'Neill asuvat New Yorkissa. Madeleine työskentelee kuningatar Silvian perustamassa hyväntekeväisyysjärjestössä ja O'Neill rahoitusalalla.

Kolmekymmentävuotias Madeleine on kuningasparin nuorin lapsi ja neljäs kruununperimysjärjestyksessä kruununprinsessa Victorian, pikkuprinsessa Estellen ja prinssi Carl Philipin jälkeen.

Katso kihlajaisilmoitus:

0:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.