Mainos

Suomalaisasiantuntija: Arafatin oireet viittaavat polonium-myrkytykseen

Säteilyturvakeskuksen ylilääkärin Wendla Pailen mukaan entisen palestiinalaispresidentin Jasser Arafatin sairaudenkuva muistuttaa polonium-myrkytystä.

– Alkuoireina hänellä on kerrottu olleen nimenomaan kova pahoinvointi, ripuli, oksennus. Ja sairauden loppuvaiheessa puolestaan ilmoitettiin verenvuodosta ja verihiutaleiden määrän romahtamisesta. Kaikki tämä sopii kyseiseen myrkytykseen oikein hyvin, listaa ylilääkäri Paile.

Tosin aivan kaikki ei täsmää myrkytysoireisiin.

– Vasta-argumenttina lisäisin, että myös hiusten olisi pitänyt lähteä, kuten Aleksandr Litvinenkolla. Arafatista on tosi loppuvaiheesta hyvin vähän tarjolla kuvamateriaalia, jossa hänellä ei olisi hattua päässä, joten tätä ei voi täysin todentaa, jatkaa Paile.

Entinen venäläisvakooja Litvinenko myrkytettiin poloniumilla Lontoossa vuonna 2006. Ylilääkäri Paile seurasi Litvinenkon kuolemansyyntutkintaa tiiviisti, muun muassa Lontoossa.

Jasser Arafatin kuolinsyyn selvittäminen puolestaan alkoi tänään Länsirannalla, kun palestiinalaislääkärit ottivat hänen ruumistaan koepaloja myrkytysepäilyjen vuoksi.

Arafatin vaatteista kerrottiin viime elokuussa löytyneen radioaktiivista poloniumia. Palestiinalaisviranomaiset ovat epäilleet myrkytyksestä Israelia.

Katso Aino Huilajan juttu (Kymmenen uutiset 27.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.