Mainos

Suomalaisalus seilaa Libyan öljykentille - "ei pelota"

Suomalainen monitoimijäänmurtaja Botnica seilaa huoltoaputehtäviin Libyan öljykentille. Alus lähti Maltalta eilen matkaan ja se saapuu perille parin päivän sisällä.

Arctia Offshore Oy vuokraa monitoimimurtajan italialaiselle firmalle, joka huoltaa öljykenttiä.

– Meidän reilu 20-henkinen suomalaismiehistö toimittaa jäänmurtajan öljykentille. Me huolehdimme kuljetuksesta, muonituksesta ja majoituksesta. Italialaiset hoitavat öljykenttien varsinaiset huoltohommat, Arctian liiketoimintajohtaja Lauri Bäckman kertoo MTV3 Uutisille.

Monitoimijäänmurtajan kalustoa hyödynnetään öljykenttien huoltotöissä.

– Jäänmurtajassa on esimerkiksi iso nosturi ja dynaamisen paikannuksen laitteet, jotka mahdollistavat vedenalaiset huoltotyöt, Bäckman sanoo.

Hän tähdentää, että Botnica seilaa Libyan edustalle, kansainvälisille vesille.

– Emme matkusta siis sota-alueelle. Öljykentiltä Libyan rannikolle on noin 160 merimailia, eli suurin piirtein saman verran kuin Suomesta Ruotsiin.

Libyassa on ollut viime kuukausina paljon levottomuuksia, kun kapinalliset ja Muammar Gaddafin joukot ovat ottaneet yhteen. Botnican miehistöä levottomuudet eivät pelota.

– Öljykentältä on kuitenkin paljon matkaa rannikolle. Olemme tehneet riskikartoituksen ja varautuneet levottomuuksiin. Siksi esimerkiksi tankkaukset hoidetaan Maltalla, eikä Botnica mene vaarallisiksi luokitelluille merialueille, Bäckman selvittää.

Italialaisilla on optio Botnican käyttöön lokakuun loppuun asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.