Mainos

Suomalaisaktivisti kahlitsi itsensä ydinjätelaivaan

Suomalaisen lisäksi kannelle kipusivat myös ruotsalainen ja tanskalainen. Greenpeace vastustaa ydinjätteiden kuljetusta Ruotsista Britanniaan.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit ovat yrittäneet estää ydinjätettä kuljettaneen aluksen matkan Ruotsista Britanniaan.

Kolme heistä myös kipusi laivan kannelle ja kahlitsi itsensä kiinni. Yksi kolmikosta oli suomalainen, yksi ruotsalainen ja yksi tanskalainen.

Atlantic Osprey -laivaa seurasi yhteensä neljä Greenpeacen kumivenettä, joiden kyydissä oli 15 ihmistä. Ne tavoittivat aluksen lähellä Bornholmin saarta.

- Vaadimme, että alus palaa Ruotsiin hengenvaarallisine lasteineen, ilmoitti Greenpeacen tiedottaja Jan Isaksson.

Atlantic Ospreyn lastina on järjestön mukaan 4,8 tonnia ydinjätettä, joka on matkalla käsiteltäväksi Sellafieldiin Britanniaan. Greenpeacen mielestä ydinjätteen vienti on lainvastaista, ja se on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Laivaan kiivenneet kolme aktivistia olivat naisia. Heidät on otettu kiinni ja heidät kuljetetaan Malmöön kuulusteluihin. Poliisi on lisäksi pidättänyt neljä henkilöä Juutinrauman sillalla, koska he ajoivat Ruotsista Tanskaan vetäen perässään kumiveneitä.

(MTV3-STT–TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.