Mainos

Suomalainenhan ei salasanaansa vaihda - eikä varmuuskopioi

Suhtautumisessa salasanojen turvallisuuteen moni suomalainen tuntuisi ainakin käyttäytymisenä perusteella olevan sangen luottavaisin mielin. Teleoperaattori Soneran teettämän tutkimuksen mukaan myöskään varmuuskopiointi ei kerta kaikkiaan kiinnosta suomalaisia.

Tutkimuksen mukaan joka toinen suomalainen sanoo, etteivät salasanavuodot ole vaikuttaneet internetpalveluiden käyttöön mitenkään. Vain vajaa kolmannes on vaihtanut salasanojaan ja vain noin joka viides suomalainen varmuuskopioi tiedostojaan.

Sonera toteaa tiedotteessaan, että kyse ei ole siitä etteivätkö suomalaiset olisi valistuneita tietoturva-asioissa. Yksinkertaisesti kyse vaikuttaisi olevan siitä, että monella ei riitä kiinnostusta turvata henkilökohtaisia tietojaan ja tiedostojaan.

Tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen F-Securesta toteaa, että käyttäjien asenteessa olisi paljon parantamisen varaa.

- Käyttäjät luottavat käyttämiensä internetpalveluiden tietoturvaan eivätkä siten usko omien tietojensa olevan vaarassa joutua vääriin käsiin. Salasanojen vaihtaminen koetaan myös työlääksi eikä tietovuotoja ole koettu riskitekijäksi monenlaisesta valistuksesta huolimatta, kritisoi Mustonen.

Soneran Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen tulos on melko ristiriitainen, sillä tutkimuksen mukaan jopa 63 prosenttia suomalaisista pitää oman digitaalisen omaisuutensa arvoa rahallisesti korvaamattomana. Lisäksi kolmannes vastaajista kertoo joskus menettäneensä tiedostojaan puutteellisen varmuuskopioinnin takia.

Tutkimukseen vastasi joulukuun aikana runsas 1 500 suomalaista. Tutkimuksen vastaajista 92 prosenttia kertoo käyttävänsä jotain tietoturvaa tietokoneessaan. Puolet niistä vastaajista, jotka eivät käytä mitään tietoturvaa, eivät koe tarvitsevansa lainkaan tietoturvaa, koska käyttävät Maciä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.