Mainos

Suomalainen viime hetkellä palavasta laivasta

Kyproksen edustalla tuleen syttyneen risteilyalus Romantican matkustajat pääsivät lauantaina turvallisesti satamaan. Tulipalo Romanticassa jatkuu kuitenkin yhä. Aluksessa ollut suomalaisturisti Marja Fribitus, 42, joutui poistumaan laivasta mukanaan vain päällään olevat vaatteet; shortsit ja pusero.

-Kaikkialla oli paljon savua. Olin peloissani, Fribitus kertoi. Aluksella olleista osa joutui siirtymään tulipalon alta pelastusveneisiin ja osan nostivat turvaan brittiläiset helikopterit. Laivalta evakuoidut saapuivat Limassoliin toisella risteilyaluksella. Osa vilkutteli iloisesti lehtimiehille, mutta toiset värjöttelivät huopiin kääriytyneinä. Romanticassa oli 487 matkustajaa ja 186 hengen miehistö. Se oli matkalla päiväristeilyltä Egyptistä takaisin kotisatamaansa Limassoliin, kun aluksen konehuoneessa syttyi tulipalo varhain lauantaina. Suuri osa matkustajista oli venäläisiä turisteja. Aluksessa oli myös yli 20 ruotsalaista, ja Ruotsin uutistoimiston TT:n mukaan kaksi suomalaista.
-Ovelle koputettiin ja meidät käskettiin kannelle. Huolestuin hieman, kun he sanoivat, että naiset ja lapset ensin pelastusveneisiin, sanoi brittituristi Trevor Crasse.
-Hytti oli täynnä savua. Löysin pelastusliivin ja menin käytävään. Yritin palata hakemaan tavaroitani, mutta savua oli liian paljon, kertoi huopaan ja pyjamanhousuihin pukeutunut kyproslainen Savvas Stylianou.

Hätäsignaali pelasti

Alus oli tulipalon syttyessä noin 60 merimailin päässä Kyproksesta. Se kallistui lähes heti noin 30 asteen kulmaan ja lähetti hätäsignaalin.
Britannian ja Kyproksen pelastuspalvelujen sammuttajat työskentelivät vielä lauantai-iltana palon sammuttamiseksi. Kyproksen uutistoimiston CNA:n mukaan aluksen kuitenkin "odotetaan uppoavan".
Britannialla on helikopteritukikohta Kyproksen etelärannikolla Akrotirissä. Sieltä lähteneet kaksi Wessex-helikopteria auttoivat matkustajien evakuoinnissa Romanticasta. -Romantican miehistö ansaitsee kiitokset, sillä kaikki saatiin aluksesta ilman haavereita, sanoi Limassolin satamaviranomaisten edustaja.

Princessa pelasti

Jotkut aluksessa olleista vahvistivat evakuoinnin sujuneen rauhallisesti. Toisten mukaan Romanticassa taas syntyi paniikki. Romantican jättämään joutuneet matkustajat ja merimiehet siirrettiin paikalle osuneeseen toiseen risteilyalukseen Princessa Victoriaan. -Näimme aluksen tulessa ja ihmisiä pelastusveneissä. Pelastajat saivat heidät kaikki, kertoi Victoriassa risteilyllä ollut Patricia Donlan.

Princessa Victorian kapteeni Yiannis Papadopoulos sanoi aluksensa olleen 10 meripeninkulman päässä Romanticasta, kun he näkivät liekkejä Romanticasta. -Tulimme paikalle ja näimme miehistön laskevan pelastusveneitä mereen. Laskimme myös kolme omaa pelastusvenettämme auttaaksemme pelastustöissä, hän kertoi. Matkanjärjestäjä Paradise Toursin edustajan mukaan palon syy ei ollut selvillä. Britannialaisen radioaseman haastattelema turisti, joka oli ollut risteilyllä Romanticalla syyskuussa, kuvasi alusta huonokuntoiseksi ja merikelvottomaksi.
(STT-Reuter-TT) 18:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.