Mainos

Suomalainen Aliisa lumikaaoksen keskellä moottoritiellä Espanjassa: ”Yö nukuttu täpötäydessä autossa”

Suomalainen vaihto-oppilas Aliisa Lunden on joutunut Espanjassa erikoiseen tilanteeseen, kun automatka kohti Madridia tyssäsi täyteen lumikaaokseen.

Lunden oli eilen illalla matkalla autolla isäntäperheensä kanssa Pohjois-Espanjasta Madridiin, kun yllättäen auto suistui lumipyryssä tieltä ojaan. Lundenin lisäksi täpötäydessä autossa oli neljä muuta henkilöä.

– Olimme ojassa 40 minuuttia, kunnes meitä tultiin auttamaan ja auto saatiin takaisin tielle. Mutta sen jälkeen olemme olleet lumisateen takia jumissa tässä samassa kohdassa. Olemme olleet nyt reissussa kohta 18 tuntia, mikä normaalisti kestäisi 4 tuntia. Tunnelma on kieltämättä ahdas, eikä yölläkään pystynyt kovin montaa tuntia nukkumaan.

Lundenin mukaan tilanne on kaoottinen. Madridiin vievä AP6 -moottoritie on täysin jumissa ja lunta on tullut noin 30 senttimetriä.

– Jonon loppua ei näy kumpaankaan suuntaan. Tie on täynnä autoja.

Lunden kertoo, että ihmiset ovat hermostuneita, koska he eivät tiedä mitä tulee tapahtumaan.

– Olemme koittaneet soittaa puhelimella ja kuunnella radiota. Olemme jutelleet muiden autoilijoiden kanssa ja kukaan ei tiedä. Pahimmassa tapauksessa olemme täällä jumissa vielä huomennakin. Tilanne ärsyttää ihmisiä. Olemme nähneet armeijan ajoneuvoja ja pari lumiauraa. Tälläkin hetkellä sataa lisää lunta.

Lundenin mukaan tilanne on hyvä kunhan pysyy lämpimänä. Huolena onkin, että autoissa alkaa kohta bensa loppua. Lähimmälle bensa-asemalle on puolen tunnin kävelymatka.

– Automme on ollut koko yön käynnissä, jotta pysyisimme lämpimänä. Meillä on onneksi myös vettä. Mutta ei täällä kukaan osannut varautua tällaiseen. Meidän vieressä olevasta autosta loppui ilmeisesti bensa. Kuljettaja otti tavaransa ja lähti.

Ihmiset ovat auttaneet lapsiperheitä tuomalla maitoa lapsille. Muuten apua ei ole ollut juurikaan saatavilla. Hätänumerosta autetaan vain, jos on todellinen hätä, sillä kolareita on sattunut alueella niin runsaasti.

Lunden kertoo, että tuntuu melko erikoiselta joutua suomalaisena lumikaaoksen keskelle Madridissa.

– Ihmiset ovat ihmeissään. Olimme aamulla leikkimässä lumisotaa. Enpä olisi ikinä uskonut, että näkisin lunta Madridissa, mutta tuleehan siitä kotitunnelmat mieleen. 

Päivitys juttuun 7.1. klo 16.10: Lunden kertoo päässeensä jatkamaan matkaa kahden lumiauran avattua tien autoilijoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.