Mainos

Suomalainen turkiskauppa käy kuumana

Turkisnahkojen myynti vetää nyt ennätystahtiin, kertoo Kauppalehti. Kylmyys ja tilaukset Kiinasta ovat vauhdittaneet siniketun ja minkin nahkojen vientiä suomalaisilta tarhoilta.

Sinikettujen tarhaus ehti romahtaa parin vuoden aikana, mutta nyt turkikset viedään melkein käsistä. Kiinassa nahkojen tuottajat eivät ole pystyneet vastaamaan turkisten laatuvaatimuksiin, minkä vuoksi suomalaisten tuottajien tilanne on kohentunut.

Viime vuosina sinikettujen nahkojen hinnat ovat kallistuneet jopa 80 prosentin vuositahtia. Kysyntää on niin paljon, että siniketuista voi tulla jopa pulaa. Myös minkin tarhaus on tuottanut suomalaisille yrittäjille hyvää liikevoittoa. Kylmän talven siivittämänä minkin nahkojen myynti on vauhdittunut ja nahka on kallistunut vuodessa noin 40 prosenttia.

Eläinaktivistien suomalaisilla turkistarhoilla kuvaamat videot ovat nostattaneet kiivaan keskustelun tarhakettujen elinoloista. Tarhauksen vastaiset tempaukset eivät kuitenkaan ole laimentaneet yrittämisen haluja, lehti kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.