Suomalainen turisti puukotettiin Thaimaassa

Suomalainen turisti on puukotettu kuoliaaksi Thaimaassa. Suomen Bangkokin-suurlähetystö on vahvistanut, että 31-vuotias matkailija surmattiin eilen illalla Nakhon Si Thammaratissa, joka sijaitsee 550 kilometriä etelään Bangkokista.

Nakhon Si Thammaratin poliisin mukaan neljä moottoripyörällä liikkunutta teini-ikäistä thaimaalaista yritti ryöstää helsinkiläismiehen kameralaukun. Kun suomalainen vastusteli, he mukiloivat ja puukottivat tämän. Suomalainen kuoli matkalla sairaalaan.

Poliisi kertoi, että hyökkääjät olivat kovassa humalassa. Poliisi on pidättänyt yhden heistä ja tietää, keitä muut ovat. -Uskomme saavamme heidät pidätetyksi nopeasti, poliisin edustaja sanoi.

Lehtitietojen mukaan suomalaismies kävi Thaimaassa usein. Hän oli matkalla thaimaalaisen ystävänsä häihin joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi.

Kyseessä on jo toinen Thaimaassa puukotuksen kohteeksi joutunut suomalainen runsaan puolen vuoden sisällä. Taksinkuljettaja puukotti suomalaisen naisen kuoliaaksi Bangkokissa viime toukokuussa. Poliisi pidätti taksikuskin muutaman päivän sisällä, ja hänen oikeudenkäyntinsä on yhä kesken.

Ryöstön yhteydessä tehdystä murhasta voi Thaimaassa saada kuolemantuomion tai elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Ulkomaalaisiin kohdistuneita henkirikoksia ei Thaimaassa tule julkisuuteen kovin usein. Turismi on yksi maan päätulonlähteistä, ja maassa vierailee vuosittain 10 miljoonaa turistia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat