Suomalainen strutsitarhaus nousussa

Ensi kesä ratkaisee strutsitarhauksen tulevaisuuden maassamme. Kesän aikana aloittaa nimittäin munintansa valtaosa ulkomailta tuoduista naaraista.

Haudontojen onnistumisesta riippuu, miten nopeasti strutsinlihaa saadaan markkinoille. Tällä hetkellä strutseja tarhataan 80 tilalle.

Vaikka strutsista voidaan hyödyntää nahka, sulat ja jopa silmät, perustuu suomalainen strutsitarhaus lihan tuotantoon. Puolitoistavuotiaana teurastettavasta linnusta lähtee lihaa viitisenkymmentä kiloa.

Mikäli ensi kesän haudonnat onnistuvat nappiin, alkaa strutsin lihaa tulla markkinoille enemmänkin vuoden -98 jouluksi.
(MTV3/Ulla Pulliainen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat