Mainos

Suomalainen start up tekee puusta muovikasseja

Puusta tehty muovikassi on suomalainen keksintö, joka tuli markkinoille tänään. Reilu vuosi sitten perustettu start up -yritys Paptic valmistaa puupohjaisia kasseja koetuotantolaitoksessaan Espoossa.

Ensimmäiset muovikassin kaltaiset puupohjaiset ostoskassit ovat tulleet kuluttajien ulottuville tänään, kun Paptic-kassit otettiin käyttöön Seppälän myymälöissä.

– Seppälä pyrkii vastuullisiin kotimaisiin ratkaisuihin, ja tähän Paptic-kassit sopivat hyvin, sanoo Seppälän markkinointijohtaja Kati Kivimäki.

Uusiutuva kotimainen

Papticin kehittelemä materiaali on puupohjainen kuitu, jolla on muovinkaltaisia ominaisuuksia.

– Tässä yhdistyvät muovin monikäyttöisyys ja puun uusiutuvuus. Kassien materiaalista 80 prosenttia on uusiutuvaa, ja loppuunkäytetty kassi voidaan kierrättää kartonkikeräyksessä, kertoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

Vaikka puupohjaiset muovikassit ovat jo kuluttajakäytössä, tuotteen kehitystyö jatkuu edelleen.

– Paptic-kassi tuli kuluttajakäyttöön ensi kertaa Seppälän myymälöissä, mutta neuvotteluja muidenkin ketjujen kanssa on käynnissä, kertoo Mustonen.

Myös muita pakkaussovelluksia on kehitteillä.

Käytännön ratkaisu

Euroopan parlamentti hyväksyi viime vuonna direktiivin, jonka tavoitteena on muovikassien vähentäminen 80 prosenttia viidessä vuodessa. Paptic-kassi on yksi tapa vähentää muovikassien käyttämistä.

Euroopassa käytetään vuosittain sata miljardia muovikassia siis 180 kassia henkilöä kohti. Muovikassidirektiivi edistääkin kestävien kassiratkaisujen kehittelemistä ja käyttöönottoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.