Mainos

Suomalainen ruoka kunniaan maailmalla

Eurooppalaiset päämiehet ovat viime päivinä kilvan parjanneet suomalaista ruokaa. Kohun suomaa julkisuutta aiotaan nyt käyttää suomalaista ruokakulttuuria tukevaan vastaiskuun.

Suomalainen ruoka on saanut täyslaidallisen lokaa Italian pääministeriltä Silvio Berlusconilta ja Ranskan presidentiltä Jacques Chiracilta.

Suomalaisen ruoan arvonalennus aiotaan kuitenkin nyt pysäyttää, vakuuttaa kauppa-ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

- Kyllä tällaisiin selkeästi vääriin huhuihin on reagoitava alan ammattilaisten ja niiden tahojen, jotka ovat auktorisoituja. Ja tiedän, että tällaista reagointivalmiutta on rakennettu ja operaatioita on tulossa, Pekkarinen sanoo.

Ruotsin elintarvikevienti on jopa viisinkertainen Suomeen verrattuna. Suomalaisten akilleen kantapää on Pekkarisen mukaan se vanha tuttu.

- Etenkin markkinointipuolella meillä on kyllä paljon opittavaa.

Operaatio suomalaisen ruoan kunnian palauttamiseksi on nyt käynnistetty. Berlusconin huulen heitosta alkanut debatti oli vasta alkua.

- Tulemme kutsumaan kokoon alan viranomaistahoja ja toimijoita, keittiömestareita sekä muita järjestöjä ja yrityksiä ja puhallamme yhteen hiileen. Kyllä syksyn mittaan alkaa tapahtua, ja ainakin se on meidän toivomuksemme, että halukkaita alkaisi ilmoittautua tähän työhön, kuvailee Finfoodin toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi.

Italian pääministeri saattoi siis tehdä palveluksen suomalaiselle ruokakulttuurille. Mikäli Silvio Berlusconi jotain asiaa inhoaa, saattaa siitä hyvinkin tulla euroopanalaajuinen trendi.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 05.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.