Mainos

Suomalainen rahtialus yritettiin kaapata Ruotsin vesillä

Suomalainen rahtialus on yritetty kaapata Ruotsin vesillä. Suomalainen puutavaralastissa ollut laiva joutui kaapparien käsiin viime perjantain vastaisena yönä Gotlannin ja Öölannin välisellä merialueella.

Poliiseina esiintyneet kaapparit sitoivat Arctic Sea -nimisen rahtialuksen miehistön ja penkoivat laivaa 12 tuntia, minkä jälkeen he poistuivat tyhjin käsin. Kaapparien arvellaan etsineen huumeita.

Aluksessa oli venäläinen miehistö ja se kynti merta Maltan lipun alla. Ruotsin poliisin mukaan miehistö sai kaappauksen aikana pieniä vammoja.

Ruotsin poliisi on ollut yhteydessä suomalaislaivan varustamoon mutta ei itse laivaan eikä sen miehistöön.

Ruotsin poliisi on varma, ettei poliiseina esiintynyt joukko ollut Ruotsin poliisi tai muukaan ruotsalainen viranomainen.

Alus oli kaappauksen aikaan matkalla Pietarsaaresta Algeriaan.

KRP vahvistaa tiedon väitetystä laivakaappauksesta

Keskusrikospoliisi vahvistaa tiedon väitetystä laivakaappauksesta. Rikosylikomisario Lars Henrikssonin mukaan KRP sai ilmoituksen kaappauksesta varustamolta tiistaina.

- Tieto välitettiin Ruotsiin, koska epäilty kaappaus oli ilmeisesti tapahtunut Ruotsin vesillä, Henriksson sanoo.

Rikoskomisarion mukaan ainoa yhteys Suomeen on se, että alus on suomalaisomistuksessa ja lähti matkaan Pietarsaaresta. Vastuu tutkinnasta on nyt Ruotsin keskusrikospoliisilla.

- Annamme tarvittaessa heille apua jutun tutkinnassa, jos he sitä pyytävät, Henriksson sanoo.

Myös sisäministeriön poliisiosastolta kerrotaan, että epäilty kaappaus on ollut suomalaisviranomaisten tiedossa.

Laivan omistajayhtiö: "Poikkeuksellinen tapaus"

Hyökkäys rahtialukseen Ruotsin vesillä oli niin poikkeuksellinen tapaus, että laivan omistaja teki asiasta ensin oman tutkinnan, kertoo Solchart Management Ab:n toimitusjohtaja Victor Matveev.

Helsingissä toimiva Solchart Management Ab omistaa kaappauksen kohteeksi joutuneen Arctic Sea -aluksen maltalaisyhtiön kautta.

Aluksen joutuminen poikkeustilanteeseen selvisi yhtiölle viime perjantaina, kun merellä olevaan laivaan ei saatu yhteyttä millään keinolla, Matveev kertoi STT:lle.

Yhtiön väki selvitteli laivan tapahtumia viime viikonlopun ajan haastattelemalla kaikki miehistön jäsenet. Vasta maanantaina yhtiö ilmoitti tapauksesta poliisille. Matveev vaikenee laivan tapahtumista vedoten siihen, että tapauksen tutkinta on nyt poliisin käsissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.