Mainos

Suomalainen puki yhden Euroopan kuuluisimmista patsaista

Euroopassa on vietetty tänään 112-päivää. Päivän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi eurooppalaista hätänumeroa ja muistuttaa, että maksuttomasta hätänumerosta 112 saa apua jokaisessa Euroopan unionin maassa.

Päivän kunniaksi on järjestetty tapahtumia eri pulille Eurooppaa. Brysselissä kuuluisa Manneken Pis -patsas on saanut päälleen varta vasten suunnitellun 112-asun. Asun on suunnitellut ja ommellut suomalainen Heini Järvinen.

Kaavat Brysselin kaupungilta

Patsaan pukemisidean sai 112 Foundation eli järjestö, jonka tarkoituksena on levittää tietoa eurooppalaisesta hätänumerosta. Järvinen on tehnyt järjestön kanssa aiemminkin yhteistyötä, ja nyt tehtäväksi tuli suunnitella erilaisia hätänumeropäivän asuja kuuluisalle patsaalle. Suunnitteluvaiheessa Järvinen sovitteli erilaisia asuja patsaan päälle kuvankäsittelyohjelman avulla. Lopullisen version hän toteutti ompelemalla asun Brysselin kaupungilta saatujen kaavojen mukaan.

Kolmen kuukauden lupaprosessi

Patsaan pukemisprosessi oli pitkä. Manneken Pis -patsaan pukeminen on Brysselissä suosittua eri tapahtumien varjolla, mutta pukemislupaa on vaikea saada. Lupahakemus Brysselin kaupungille piti toimittaa jo syksyllä. Järvinen toteaakin tunteen olleen epätodellinen, kun vihdoin julkistamispäivänä seisoi patsaan edessä yhdessä tv-kameroiden ja lehdistön kanssa.

- Oli vähän absurdi tunne, että yksi Euroopan kuuluisimmista patsaista on vaatetettu minun tekemilläni vaatteilla, Järvinen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.