Mainos

Suomalainen perhe-elokuva tekemässä läpimurtoa maailmalla

Suomalaiset Lapin maisemiin sijoittuvat perhe-elokuvat ovat tekemässä läpimurtoa maailmalla.

Animaatioelokuva Niko-Lentäjän poika -seikkailuelokuvan levitysoikeudet on jo myyty Yhdysvaltoihin, sekä lukuisiin Kauko-idän, Latinalaisen Amerikan ja Euroopan maihin. Suuri satsaus on ensi viikon sunnuntaina Pariisissa, kun Niko tulee Ranskan teattereiden jouluohjelmistoon 350: kopiolla. Määrä on sama kuin suurilla menestyselokuvilla.

Juha Wuolijoen Joulutarinassa, vuoden katsotuimmassa elokuvassa on siinäkin ympäristönä luminen ja eksoottinen Lappi. Joulutarina on myyty sataan maahan ja se tulee joululevitykseen mm. Espanjassa. Elokuvasta on tulossa jo klassikko Suomessa. Se on palannut takaisin elokuvateattereihin jouluksi ja DVD:tä on myyty yli 90 000 kappaletta.

Suomalaisen elokuvan läpimurtoa on ennustettu ja luvattu pitkään. Kaurismäkeä lukuunottamatta eivät pohjoisen kansan synkistelyelokuvat ole sytyttäneet ulkomailla. Nyt avaus tulee yllättävältä taholta: perhe-elokuvista. Lapin rauhallisen lumisissa maisemissa liikkuvan joulupukin ja poropoika Nikon koskettavat tarinat ymmärretään kaikkialla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.12.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.