Mainos

Suomalainen peliala on nyt huippunosteessa

Suomalainen mobiili- ja pc-peliteollisuus on kovassa nousussa. Alan liikevaihdon uskotaan kasvavan tänä vuonna jopa 65 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Kansainvälisesti loistavasti menestyneen Angry Birds-pelin kehittäjät saavat koko ajan lisää kotimaisia kilpailijoita. Esimerkiksi tamperelainen peliyritys Colossal Order sai oman huipputuotteensa maailmanmarkkinoille tänä keväänä. Pääasiassa pc-pelejä valmistavan yritys on ollut pystyssä parin vuoden ajan, ja toiminta on ollut jatkuvassa nousussa.

– Meillä on menossa 100 000 kappaleen rajapyykki rikki syksyllä. Erityisesti peliä on myyty Saksassa ja Japanissa. Myös Venäjällä on vahvat markkinat, kertoo Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikainen.

Peliala työllistää Suomessa jo reilut 1 000 ihmistä ja alalla toimii noin 60 yritystä.

– Näin hyvää tilannetta ei ole aiemmin ollut. Suomeen on tullut käytännössä 50 miljoonaa euroa pääomasijoituksia tänä keväänä, pelialan tukiprojektin Mansegamesin projektipäällikkö Suvi Latva sanoo.

Peliala on muuttunut rajusti viime vuosina. Sen ansiosta pienenkin yrittäjän on nyt helppo lähteä liikkeelle.

– Tuotannot on pienentyneet hirveän paljon. Toki edelleen tehdään massiivisia konsoli- ja pc-tuotantoja, mutta digitaalinen jakelu mahdollistaa pienemmät tuotannot. Jos aikaisemmin puhuttiin useiden miljoonien eurojen tuotannoista, niin nyt pelejä tehdään helpostikin jo alle 100 000 eurolla, Latva toteaa.

Tampereen yliopiston pelitutkijan Olli Sotamaan mukaan peliala saa tuottonsa nykyään tuotteidensa päivityksillä, jatko-osilla ja uusilla sisällöillä. Sen sijaan pelit itsessään saattavat olla jopa ilmaisia tai ainakin hyvin edullisia.

Katso Siina Repon raportti Tampereelta (Seitsemän uutiset 6.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.