Mainos

Suomalainen pääsi huippukokkifinaaliin

Suomalainen keittömestari Matti Jämsen raivasi tiensä loppukilpailuun kuuluisassa huippukokkikisassa Bocuse d'Orissa. Jämsen osallistui Genevessä käytyyn karsintakilpailuun, jossa hän sijoittui komeasti kuudenneksi. Euroopan karsintakisan kuudes sija päästää Jämsenin ensi tammikuussa Lyonissa käytävään finaaliin.

Pohjoismaat hallitsivat Euroopan karsintakisaa: Kisan voitto meni Tanskaan Rasmus Kofoedille ja kakkossija Norjaan Gunnar Hvarnesille. Kilpailun syntymaa Ranska nappasi kolmannen tilan Jerome Jaeglen luomuksilla. Myös Ruotsi pääsi Suomen ohella finaaliin.

Kilpailussa laitettavien ruokien pakollisina raaka-aineina olivat kala-annoksessa ruijanpallas ja liha-annoksessa vasikan kare. Ruokaluomusten loihtimiseen joukkueilla oli aikaa viisi tuntia ja 35 minuuttia. Kilpailuannoksia piti valmistaa 14 hengen seurueelle.

Finaaliin päässyt Jämsen lomailee muutaman kuukauden ja aloittaa syyskuussa täysipäiväisen harjoittelun Bocuse d'Orin loppukilpailua varten.

- Tästä on hyvä jatkaa. Kärkikolmikkoon pääsy on ison työn takana, mutta kaiken onnistuessa täysin mahdollista, Jämsen kommentoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.