Mainos

Suomalainen musiikkivienti kasvaa tuntuvasti

Suomalaisen musiikin vienti on ainakin suhteellisesti vahvassa kasvussa. Musiikkiviennin kokonaismarkkina-arvo oli viime vuonna hieman päälle 32 miljoonaa euroa. Kasvua oli lähes yhdeksän miljoonaa euroa eli noin 38 prosenttia. Vuotta aiemmin kasvu oli noin neljä miljoonaa euroa.

Media Clever Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan viennin kasvua ovat vauhdittaneet musiikkiviennin yrityskentän kehittyminen sekä tulonlähteiden monipuolistuminen. Vientituloa kertyy eniten Pohjoismaista, saksankielisestä Euroopasta, Ranskasta, Benelux-maista, Britanniasta ja Irlannista. Suomalaisten musiikkialan ammattilaisten mielestä tärkeimpänä pidetään vientiä Yhdysvaltoihin, Britanniaan, Japaniin ja Venäjälle.

Music Export Finlandin toiminnanjohtajan Paulina Ahokkaan mielestä viennin ja koko alan vahvasta kasvusta huolimatta musiikin kansainvälistä vientipotentiaalia ei ole kuitenkaan vielä hyödynnetty tarpeeksi.

(MTV3 - STT)

Katso Music Export Finlandin Paulina Ahokkaan sekä Warner Music Finlandin Niko Nordströmin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.