Mainos

Suomalainen mukana erikoisen lajin MM-finaalissa Australiassa

Suomalainen barista Panu Reinikainen pääsee tositoimiin aikaisin sunnuntaina, kun kahvinmaistelun MM-kilpailun finaali käynnistyy Australiassa.

Reinikainen on selvittänyt tiensä loppukilpailuun neljän parhaan joukkoon. Finaalia voi seurata kello 6:00 alkaen suorana tapahtuman nettisivujen kautta.

Kahvinmaistelun MM-kisoissa voittajan on tunnistettava hienoimmatkin erot kahvilaaduissa käyttämällä haju- ja makuaistiaan ja kokemustaan. Nopeus ja taidot ratkaisevat.

Eri maanosista peräisin olevissa kahveissa on omat vivahteensa, jotka huippumaistajan täytyy tunnistaa. Finaalissa kilpailijan on tunnistettava kolmen kahvikupin joukosta se kuppi, jossa on eri kahvia kuin kahdessa muussa. Kuppikolmikoita on kisassa yhteensä kahdeksan. 

– Olen osa-aikainen barista ja kirjallisuuden opiskelija Helsingistä. Olen työskennellyt baristana muutaman vuoden, sitä ennen tein töitä kokkina. Olen ollut kiinnostunut ruuasta, viinistä ja kahvista niin kauan kuin muistan, Reinikainen kertoo tapahtuman nettisivuilla.

– Rakastan kahvin maistelua ja sitä, kun yritän löytää ja sanoittaa sen eri vivahteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.