Mainos

Suomalainen matkavakuutus kelpaa vielä Venäjällä

Suomen ja Venäjän väliseen matkavakuutuskiistaan saatiin tänään aikalisä, kun Venäjän suurlähetystö kertoi kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden matkavakuutusten kelpaavan toistaiseksi viisuminsaantiin.

Venäjän Helsingin suurlähetystö oli saanut asiasta suullisen tiedon Moskovasta, ja käytännölle odotetaan kirjallista vahvistusta maanantaina, linjanjohtajan sijainen Kauko Jämsen ulkoministeriöstä kertoi tänään.

Tapiolan ja Turvan matkavakuutusasiakkailla oli kuluneella viikolla vaikeuksia Venäjän-viisumien saannissa. Pulmien taustalla on maiden välinen erimielisyys siitä, onko suomalaisyhtiöiden pakko hankkia jälleenvakuutus venäläisestä vakuutusyhtiöstä omille matkavakuutusasiakkailleen.

Viisuminsaanti alkoi takkuilla sen jälkeen, kun suomalaisten vakuutusyhtiöiden jälleenvakuutussopimukset loppuivat kesäkuun lopussa Sampo-ryhmää lukuunottamatta. Vakuutusyhtiöt ovat esittäneet pakkorahastuksena pitämänsä jälleenvakuutuksen muuttamista vapaaehtoiseksi.
-Tällä tavalla saadaan lisäaikaa varsinaisille neuvotteluille. Pääasiaahan tässä ei ole ratkaistu, Vakuutusyhtiöiden keskusliiton johtaja Lea Mäntyniemi sanoi.

Venäjä on edellyttänyt suomalaismatkailijoilta matkavakuutuksen ottamista viime kesästä lähtien. Viisuminsaannin ehtona on ollut se, että lähtijällä on joko venäläinen vakuutus tai suomalaisvakuutus yhtiöstä, jolla on jälleenvakuutussopimus Venäjällä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.