Suomalainen mansikkakausi pitenee

Suomalaiset mansikantuottajat vastaavat ulkomaiseen kilpailuun pidentämällä satokautta keväällä ja syksyllä. Uudet viljelymenetelmät tuovat lisäkustannuksia, mutta ovat myös ainoita vaihtoehtoja paikoin pahasti taantumassa olevalle elinkeinolle.

Monilla mansikkatiloilla on poimittu kevään satoa jo viikkojen ajan. Maaliskuussa istutetut ja kukintavaiheessa herätetyt odotuspetitaimet tuottavat satoa jo kevään juhlasesonkiin.

Uusien täsmätaimien avulla satokausi kestää toukokuusta marraskuuhun. Täsmätaimia voidaan viljellä myös avomaalla, mutta satokausi jää ulkona lyhyemmäksi kuin kasvihuoneessa.

Kasvihuoneviljely tuo tuottajille lisäkustannuksia, mutta myös marja tuottaa paremmin. Suomessa täsmätaimia ei vielä tuoteta myyntiin, joten mansikanalut on tuotava vielä ulkomailta.
(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat