Mainos

Suomalainen Liberiassa: Uusia ebolatartuntoja joka päivä

Liberiassa ilmenee uusia ebolatartuntoja joka päivä. Osa paikallisista on todella huolissaan, kertoo maassa oleva suomalaisasiantuntija. Kylissä terveydenhoitohenkilöitä on jopa pahoinpidelty ebolan leviämisen pelossa.

Suomalainen Heidi Isohanni työskentelee terveydenhuollon asiantuntijana Liberiassa Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun töissä. 

- Tilanne on paha: epidemia jatkuu ja uusia tapauksia ilmenee runsaasti joka päivä, Isohanni kertoi puhelimitse Monroviasta.

Isohannin mukaan osa paikallisista ihmisistä on paniikissa.

- He uskovat, että ebola tarttuu ilmasta, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Valtaosa on huolissaan, mutta sitten jotkut eivät usko koko ebolan olemassaoloon.

Isohanni ja muut kansainvälisen Punaisen Ristin lähettämät asiantuntijat tukevat paikallista Punaista Ristiä monella tavalla.

- Kylissä ja slummessa on tiedotettu jo huhtikuusta lähtien ebolasta. Nyt pyrimme lisäämään psykososiaalista tukea niille, kun ovat todella hädissään. Esimerkiksi yhteisö hylkii sellaisia perheitä, joissa on ollut ebolaa. Jos tartuntariskiä ei enää ole, yritämme saada heidät takaisin yhteisön hyväksytyiksi jäseniksi, Isohanni kuvaa laajaa tehtäväkenttää.

Aina auttajia ei kuitenkaan hyväksytä: esimerkiksi hallitusta edustavia terveysministeriön työntekijöitä on pahoinpidelty.

- Punaisen Ristin vapaaehtoiset on hyväksytty helpommin, mutta meidänkin vapaaehtoiset ovat joutuneet kärsimään kylissä maaseudulla. Ihmiset ovat sanoneet, että älkää tuoko ebolaa tänne.

Viime aikoina Punaisen Ristin väki on auttanut terveysviranomaisia hautaamaan kuolleita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja