Mainos

Suomalainen lasiperinne innostaa yhä nuoria

Iittalan lasikesä tarjoaa mielikuvitukselle elämyksiä Lasifantasia-näyttelyllä. Tänään avautunut Lasifantasia esittelee suomalaisen nuoren polven lasitaiteilijoiden töitä. Mukana on yli 20 taiteilijan teoksia.

Se, että Iittalan Lasifantasiaa tarjoillaan peräti 21 nuoren, suomalaisen taiteilijan voimin, kertoo perinteisen lasialan jatkuvasta vetovoimasta.

- Uskon, että koska koulutusta on lisätty Suomessa ja sen myötä on tulossa uusia tekijöitä, syntyy uudenlaista lasia, joka sitten taas poikii kiinnostusta lasiin ja pyörä lähtee pyörimään, arvioi Lasifantasia 2003 -tapahtuman näyttelyarkkitehti Joni Liukkonen.

-Lasitaide on tänä päivänä Suomessa hyvin monipuolista, löytyy pelkistettyä, perinteistä suomalaista lasia, mutta nyt siihen on yhdistetty muita materiaaleja ja tällä tavoin teoksien kokoa on pystytty kasvattamaan, Liukkonen sanoo.

Suomalainen lasitaide tunnetaan etenkin vanhemman polven vahvoista taiteilijoistaan. Alvar Aallon, Oiva Toikan ja Timo Sarpanevan kaltaisten nimien tunnistaminen on käytännössä osa suomalaista yleissivistystä.
Ovatko ne rasitteena nuorelle taiteilijalle?

-En usko, että ne rasitteena olisivat. On hyvä ottaa mallia siitä, kuinka toiset ovat elämäntyönsä tehneet lasin parissa. Jotain voi hieman lainata ja yhdistää omaa niihin janäin jatkaa suomalaisen lasin perinteitä, Liukkonen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.