Mainos

Suomalainen laihduttaa ahkerasti

futureimagebank.com

Suomalaiset ovat ahkeria laihduttajia. Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan joka toinen suomalainen on ollut laihdutuskuurilla viimeisen vuoden aikana. Kaksi kolmesta suomalaisesta on ylipainoisia ja kaksi viidestä lihavia.

Suomalaiset lihovat vuosi vuodelta yhä enemmän. Elämäntapa ja ruokavalio ovat muuttuneet, sanoo lääketieteen tohtori Juhani Elo.

- Ruoka ehkä sisältää tänä päivänä kovasti energiaa. Sitten suomalaiset syövät vanhan tottumuksen mukaan aina lautasensa tyhjäksi. Sitten käytetään vielä isoja lautasia niin ehkä sitä tulee sitä energiaa sitten suhteessa käyttöön niin paljon enemmän päivän mittaan.

Reilut 70 prosenttia suomalaisista tunnustaa joskus laihduttaneensa - naisista 83 ja miehistä 59 prosenttia. Jopa viidennes on jatkuvalla laihdutuskuurilla; ruokavaliota tarkistetaan ja liikuntaa lisätään.

Kolmasosa vastanneista on käyttänyt erilaisia laihdutusvalmisteita kuten patukoita, pirtelöitä, keittoja, jauheita, kapseleita ja pillereitä, kertoo lääketieteen tohtori Juhani Elo:

- Kaloreita voi vähentää, mutta näitä välttämättömiä hivenaineita ei saa vähentää, muistuttaa Elo.

Naisten laihduttaminen alkaa yleensä ympäristön asettamista paineista. Miehet taas pudottavat painoaan yleensä lääkärin tai muun asiantuntijan kehotuksesta. Painonhallinta liitetään vahvasti terveyteen ja sairauksien ehkäisyyn.

Taloustutkimuksen selvitykseen vastasi 1400 suomalaista.

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 16.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.