Mainos

Suomalainen jumissa Bangkokissa: "Ruoka loppuu pian"

Bangkokissa työskentelevä suomalainen Johannes Hyvärinen on seurannut hallituksen ja mielenosoittajien yhteenottoja asuinalueellaan huolestuneena.

Hyvärinen kertoo puhelimitse MTV:n uutisille, että sotilaat ovat kieltäneet kokonaan ulkona liikkumisen ja useita teitä on suljettu pääkaupungissa. Lisäksi sotilaat ovat kehottaneet ihmisiä pysymään pois ikkunoista harhalaukauksien vuoksi.

- Ruokakauppaan ei pääse, emmekä ymmärtäneet hamstrata ruokaa, koska luulimme, että levottomuudet keskittyvät kaupungin toiselle alueelle. Meillä on syötäväksi enää vain nuudeleita ja nekin loppuvat parin päivän kuluttua. Onneksi vettä sentään on riittävästi, kertoo Hyvärinen.

Tulitaistelut Bangkokissa ovat jatkuneet jo useita päiviä. Hyvärinen kertoo, että ammuskelut kuuluvat heidän kotiinsa saakka.

-Tulitus kuuluu taukoamatta ja kranaatteja on räjäytelty useaan otteeseen.

Thaimaan armeija ilmoitti tänään, että se aikoo hajottaa punapaitaisten mielenosoittajien väkijoukon Bangkokin ydinkeskustassa, mikäli protestoijat eivät hajaannu vapaaehtoisesti. Hyvärinen arvelee, että armeijan tunkeutuminen mielenosoittajien leiriin johtaa uusiin kuolemantapauksiin.

- Varmasti lisää väkivaltaisuuksia on luvassa. Viimeistään nyt on huomattu, että punapaitamielenosoittajat eivät armeijaa pelkää.

Hyvärinen ja hänen tyttöystävänsä pyrkivät pääsemään muutaman päivän sisällä tyttöystävän vanhempien luokse, missä pitäisi olla rauhallisempaa.

- Thaimaasta emme kuitenkaan lähde elleivät yhteenotot johda sisällissotaan.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.