Mainos

Suomalainen johtamaan Kashmirin tarkkailuoperaatiota

Prikaatikenraali Pertti Puonti on valittu Intian ja Pakistanin kiistellyllä raja-alueella, Kashmirin ja Jammun maakunnissa toimivan UNMOGIP -sotilastarkkailijaoperaation komentajaksi. Suomi esitti omaa ehdokastaan tehtävään YK:n sihteeristön pyynnöstä. Päätöksen Puontin nimeämisestä teki YK:n turvallisuusneuvosto.

UNMOGIP (United Nations Military Observation Group in India and Pakistan) -operaatio alkoi 1949. Nykyisin sen tehtävä on valvoa tapahtumia vuosina 1971-72 käydyn sodan tulitaukolinjan tuntumassa. Operaation komentaja on suoraan YK:n pääsihteerin alainen.

UNMOGIP-operaatiossa on tällä hetkellä 44 sotilastarkkailijaa Suomesta, Belgiasta, Chilestä, Tanskasta, Italiasta, Etelä-Koreasta, Ruotsista ja Uruguaista. Yhteensä operaatiossa työskentelee 113 henkilöä.

Tällä hetkellä Pohjoisen Maanpuolustusalueen esikuntapäällikkönä toimiva prikaatikenraali Pertti Puonti aloittaa tehtävässä syyskuun alussa. Hänen edeltäjänsä on itävaltalainen kenraalimajuri Hermann Loidolt. Puontin tehtävä on korkein tällä hetkellä suomalaisilla oleva YK:n rauhanturvaoperaatioiden johtotehtävä.

Puonti on toiminut YK:n sotilastarkkailijana UNTSO -operaatiossa Lähi-idässä vuosina 1986-87. Hän oli myös entisen Jugoslavian alueella toimineen suomalaisen rakentajapataljoonan ensimmäinen komentaja vuonna 1992.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.