Mainos

Suomalainen ITE-taide esittäytyy Tanskassa

Suomalainen ITE-taide esittäytyy ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Tanskassa avautuu lauantaina Det' vildt! - Levende kunst fra de Finske skovje -näyttely, joka on esillä GAIA-museossa Randersissa 26. heinäkuuta saakka.

Itseoppineiden taiteilijoiden veistoksia ja maalauksia on näyttelyssä mukana viideltätoista tekijältä. Jo aiemmin maailmalla esiteltyihin taiteilijoihin lukeutuvat Alpo Koivumäki, Kaarina Staudinger-Loppukaarre ja Tuula Huusko.

Ensimmäistä kertaa ITE-taiteen näyttelyihin osallistuu muun muassa outokumpulainen Martta Korhonen kukkatauluillaan, joiden materiaalien kirjo ulottuu pullonkorkeista kullattuihin hellanrinkeihin.

Lisäksi katselmuksessa nähdään ammattitaiteilijoiden dokumentaatioita ITE-taiteilijoiden teosympäristöistä. Mukana on muun muassa valokuvaaja Veli Granön kuvasarjat parikkalalaisen Veijo Rönkkösen patsaspuistosta ja padasjokelaisen Enni Idin maalauksillaan peittämästä kotitalosta.

Näyttelyn on tuottanut Maaseudun Sivistysliitto, joka on viime vuosina kartoittanut ITE-taiteilijoita Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa. Näissä etsinnöissä löydettyjä uusia tekijöitä on mukana tässäkin Tanskan näyttelyssä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.