Suomalainen ex-NHL-hyökkääjä hyppää kehiin Jokereissa

Entinen NHL-hyökkääjä Markus Hännikäinen tekee debyyttinsä jääkiekon KHL:ssä, kun hän pelaa tänään Helsingin Jokerien paidassa Jekaterinburgissa Avtomobilistia vastaan.

Ottelu on 27-vuotiaalle Hännikäiselle ensimmäinen kymmeneen kuukauteen. Suomalainen päätti viime kauden Tucson Roadrunnersin AHL-joukkueessa, jossa viimeinen peli oli 11.3.2020 San Diegoa vastaan.

Hännikäinen palasi nuoruusvuosiensa seuraan Jokereihin joulukuussa, ja nyt on KHL-debyytin vuoro. Hän hyökkää nelosketjussa Antti Pihlströmin ja jokerikapteeni Marko Anttilan kanssa.

Hännikäinen on aiemmin pelannut Jokereissa junioriotteluiden lisäksi 2010-luvun alkupuolella SM-liigaa. NHL:ssä hän on tahkonnut Columbus Blue Jacketsissa 91 runkosarjaottelua tehopistein 8+7=15 ja lisäksi yhden pisteettömän pudotuspeliottelun.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kuudentena ja Avtomobilist idässä samalla sijalla. Kello 14 Suomen aikaa tänään alkava ottelu käynnistää Jokereilla neljän pelin vieraskiertueen, jossa vastaan asettuvat Avtomobilist sunnuntaina ja maanantaina, Neftehimik keskiviikkona ja Spartak perjantaina. 

Jokerien kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
33 Markus Hännikäinen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Lue myös:

    Uusimmat