Mainos

Suomalainen eristyksissä Hongkongin karanteenihotellissa

Suomalainen nainen on jumissa Hongkongissa sikainfluenssapelon takia karanteeniin määrätyssä hotellissa.

Konsuli Ulpu Koskinen Hongkongin pääkonsulaatista kertoo puhuneensa suomalaisen kanssa. Nainen kertoi Koskiselle, ettei tiedä tilanteesta paljoakaan. Hotellin asukkaita on kehotettu pysyttelemään omissa huoneissaan. Koskisen muilta diplomaateilta saamien tietojen mukaan hotellissa on ainakin brittejä, belgialaisia ja puolalaisia.

Koskisen mukaan nainen on Hongkongissa lomamatkalla ja saapui Wanchain alueella sijaitsevaan Metropark-hotelliin eilen, vain hieman ennen kuin Hongkongin viranomaiset määräsivät hotellin viikoksi eristykseen. Eristämismääräys johtuu siitä, että hotellin meksikolaisasiakkaalla oli todettu sikainfluenssa.

Koskinen kertoo, ettei suomalaisella ole ollut sikainfluenssan oireita. Konsuli yritti itse käydä hotellilla mutta huomasi sen täysin eristetyksi.

- Hotellille ei ollut mitään keinoa päästä. Poliisi on eristänyt sen täysin, paikalla on yli kymmenen suurta poliisiautoa. Hotellin ala-aulan ikkunatkin on peitetty muovilla, joten sisään ei näe, Koskinen kuvailee.

Sikainfluenssapelko näkyy Hongkongin katukuvassa. Koskisen mukaan melkein kaikki pitävät kasvojensa suojana niin sanottua kirurginmaskia.

Mottiin joutunut suomalaisnainen on uupunut matkasta ja eristyksestä eikä halua antaa toistaiseksi haastatteluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.