Mainos

Suomalainen epäiltynä Ruotsin suuressa paritusvyyhdessä

Ruotsin poliisin viime vuoden lopulla pidättämää 51-vuotiasta Suomen kansalaista epäillään ennätysmäisen suuren paritusvyyhden päätekijäksi. Hän on lisäksi ensimmäisiä, joita epäillään uuden, ihmiskaupan kieltävän lain rikkomisesta.

Nyt esitutkinnassa olevan tapauksen yhteydessä epäillään muun muassa noin 350 miestä seksipalvelujen ostamisesta. Heidät on saatu tunnistettua noin 800 asiakastiedon joukosta, jotka löytyivät päätekijäksi epäillyn hallussa olleesta tietokoneesta. Poliisin on tarkoitus kuulla miehiä epäiltyinä seksin oston kieltävän lain rikkomisesta.

Tietokoneelta löytyi tiedot lisäksi noin 35 naisesta, joita epäillään käytetyn prostituutiossa. Poliisin tietojen mukaan suurin osa naisista on kotoisin Virosta, mutta toiminnan alkuvaiheessa on poliisin mukaan käytetty myös ruotsalaisia naisia. Bordellitoiminta tapahtui lähinnä kahdessa asunnossa Tukholman lähellä ja poliisin mukaan kaupankäynti tapahtui Internetin ja matkapuhelinten välityksellä.

Ruotsin rikospoliisin viime maanantaina julkaiseman naiskauppaa koskevan tilannekatsauksen mukaan tapauksen pääepäilty on "transseksuaali Suomen kansalainen, johon tässä viitataan naisena". Poliisi pidätti pääepäillyn yhdessä avunannosta epäillyn 56-vuotiaan ruotsalaismiehen kanssa viime joulukuun alussa epäiltynä muun muassa törkeästä parituksesta ja ihmiskaupasta seksuaalisessa tarkoituksessa.

Tapauksen esitutkinta on loppuvaiheissaan. Tutkinta käsittää ajanjakson vuoden 2000 alusta lähtien, mutta poliisi arvelee silti toiminnan jatkuneen pidempään. Seksipalvelujen ostaminen on Ruotsissa ollut rikos vuodesta 1999.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.