Mainos

Suomalainen ehdolla Britannian arvostetuimman dokumenttielokuvapalkinnon saajaksi

Sonja Lindénin ohjaama ja tuottama Ei kukaan ole saari (2006) on päässyt Ison-Britannian arvostetuimman dokumenttielokuvakilpailun viralliselle ehdokaslistalle.

Griersonin rahaston jakamaa Bloomberg Best Newcomer -palkintoa tavoittelee Lindénin elokuvan lisäksi 3 englantilaista dokumenttielokuvaa, Zac BeattienCutting Edge: Dead Body Squad, Nick HoltinGuys and Dolls sekä Jonathan Goodman LevittinStoryville: Sunny Intervals and Showers.

Brittiläisen dokumenttielokuvan isänä pidetyn skotlantilaisen John Griersonin (1898–1972) muistoksi perustettu Griersonin rahasto jakaa vuosittain parhaan dokumenttielokuvan palkinnon useassa eri kategoriassa.

Tänä vuonna kategorioita on yhdeksän: paras dokumenttielokuva ajankohtaisesta aiheesta, taiteesta, historiallisesta aiheesta, luonnontieteestä, viihdyttävin dokumenttielokuva, paras draamadokumentti, paras kansainvälinen elokuvateatteridokumentti, paras tulokas sekä paras dokumenttisarja. Lisäksi jaossa on rahaston erikoispalkinto. Kaikissa sarjoissa ehdokkaita on yhteensä 36.

Vuonna 1972 perustetuilla Grierson-palkinnoilla pyritään palkitsemaan elokuvia, jotka ovat omaehtoisia, omaperäisiä, teknisesti tasokkaita sekä sosiaalisesti tai kulttuurisesti merkityksellisiä.

Vuoden 2007 Grierson-ehdokkaat on valinnut yhdeksänhenkinen jury, johon kuuluu muun muassa ohjaaja Stephen Frears. Palkintojen voittajat paljastetaan perjantaina 23. marraskuuta Lontoossa pidettävässä seremoniassa, jonka BBC Four televisioi.

Ei kukaan ole saari -dokumentti on kiertänyt tähän mennessä yli kahdellakymmenellä festivaalilla eri puolilla maailmaa ja voittanut niillä useita palkintoja.

(MTV3)

Lisätietoja: www.griersontrust.org

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.