Mainos

Suomalainen Brisbanessa: Lempiravintolamme ajelehtii joessa

Australian Brisbanessa tulvahuipun odotetaan saapuvan kaupunkiin lähiaikoina. Kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta asuva suomalainen Saija Festa seuraa tiiviisti tilannetta miehensä ja tyttärensä kanssa.

- Olemme kuulleet, että huomenna aamuneljältä Brisbanen joen pinta on noussut kriittisiin lukemiin. Toistaiseksi emme ole lähteneet mihinkään, vaan seuraamme tilannetta, kertoo Festa puhelimitse MTV3:n uutisille.

Brisbanejoen rannalla sijaitsevat talot ovat jo kärsineet pahasti tulvista. Joki on vienyt mukanaan autoja ja jopa taloja.

-Lempiravintolamme ajelehtii tällä hetkellä Brisbane-joessa, mutta se kuulemma iltaan mennessä painuu veden alle, kertoo Festa.

Brisbanen keskusta on täysin autioitunut. Festan mukaan 35 tietä on suljettu miljoonakaupungin keskustassa ja yli sata tietä koko kaupungissa

Festan mukaan viranomaiset ovat antaneet evakuointikäskyjä pahimmille alueille, mutta käytännössä tulva ei ole enää hallinnassa.

- Work of nature (luonnon työtä), niin kuin me täällä sanomme. Kun joki nousee yli äyräidensä, ei siinä ole kenelläkään juuri mitään tehtävissä. Joen vesi kulkeutuu sinne, minne se pääsee.

(MTV3)

Katso Sanna Festan ja hydrologi Bertil Vehviläisen haastattelu: (Huomenta Suomi 12.01.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.