Mainos

Suojelupoliisi: Uhkailijat vaikeuttavat Stasi-selvityksiä

Suojelupoliisin mukaan sen tekemää esitutkintaa professori Alpo Rusia koskevissa vakoiluepäilyissä on pyritty erilaisin toimin vaikeuttamaan.

Suomen Tietotoimistolle toimittamassaan tiedotteessa suojelupoliisi sanoo, että esitutkinnan aikana sitä on yritetty painostaa mm. julkisuutta yksipuolisesti hyväksikäyttämällä lopettamaan esitutkinta kesken.

Tiedotteessaan suojelupoliisi ei puhu Alpo Rusista, vaan epäillystä törkeästä vakoilurikoksesta, joka liittyy entisen DDR:n tiedustelupalvelun Stasin kanssa yhteydessä olleen suomalaisen osapuolen tai osapuolten toimintaan. Suojelupoliisin mukaan on myös käynyt ilmi, että sen suorittaman esitutkinnan rinnalla tehdään eräitä yksityisiä selvityksiä. Suojelupoliisista ei haluta yksilöidä painostustoimia eikä yksityisiä selvityksiä.

Professori Olli Rehn myönsi tänään, että hän on yksi professori Alpo Rusin vakoiluepäilystä omia selvityksiä tehneistä tahoista. Rehn kuitenkin kiisti vaikeuttaneensa suojelupoliisintoimintaa. Hän sanoo toimittaneensa kaiken olennaisen keräämänsä tiedon Supolle.

Sisäministeri toivoo työrauhaa


Poliisiasioista vastaava sisäministeri Ville Itälä pitää tärkeänä, että suojelupoliisille annetaan työrauha, mutta on muuten niukkasanainen kommentoimaan suojelupoliisi tiedotetta.

Itälä ei omien sanojensa mukaan tiedä, kuka on ulkopuolelta pyrkinyt vaikeuttamaan suojelupoliisin esitutkintaan ja millaisesta painostuksesta on ollut kysymys.

Itälä korosti luottavansa Supon ammattitaitoon. Hän huomautti myös, että ainoa laillinen viranomainen, joka asiassa voi tutkia, on suojelupoliisi.

(Seitsemän uutiset 02.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.