Mainos

Suojelupoliisi: Terrorin uhka Suomessa vähäinen

Terroritekojen uhka Suomessa tai ulkomailla olevia suomalaisia kohteita vastaan on suojelupoliisin mukaan vähäinen. Poliisi otti Suomessa tärkeimmät riskikohteet erityisten turvallisuustoimien kohteeksi heti, kun tietoja Afganistaniin tehdyistä operaatioista tuli julkisuuteen. Näitä turvallisuustoimia jatketaan toistaiseksi.

-Pääviestimme on, että suomalaisilla ei ole tällä hetkellä mitään erityistä syytä huoleen. Suojelupoliisin tietoon ei ole tullut Afganistanin operaation aloittamisen jälkeen mitään sellaista, mikä antaisi aihetta huoleen Suomessa, kertoo operatiivisen linjan johtaja Petri Knape suojelupoliisista.

-Kansalaiset ottavat normaalisti tällaisissa tilanteissa herkästi yhteyttä poliisiin. Kaikki tähän mennessä tulleet yhteydenotot ovat olleet normaaleja, Knape jatkaa.

Suojelupoliisin mukaan tehokkaista turvallisuustoimista huolimatta yleinen kansainvälisen terrorismin uhka on tällä hetkellä normaalia suurempi. Suojelupoliisi seuraa tilannetta ja pitää yhteyttä eri maiden terrorismin torjunnasta vastaaviin viranomaisiin. Yhteydenpidolla hankitaan mahdollisimman paljon tietoa ennalta estävälle turvallisuustyölle Suomessa.

Matkustajan syytä seurata viranomaisten ohjeita

Ulkoministeriö muistuttaa, että Afganistaniin kohdistuneiden iskujen vuoksi myös suomalaisen matkustajan on syytä seurata tilannetta aiempaa tarkemmin. Viranomaisten turvallisuusohjeita Suomessa ja ulkomailla kannattaa seurata ja noudattaa.

Ulkoministeriön mukaan jokainen tekee itse oman matkapäätöksensä ja vastaa itse sen seurauksista. Tällä hetkellä on kuitenkin syytä harkita matkustamista sellaisiin maihin, joissa esiintyy voimakkaita lännen vastaisia mielenilmaisuja. Ministeriön mukaan myös sellaisiin maihin matkustamista on hyvä miettiä, jotka voivat olla mahdollisten vastaiskujen kohteina.

Ulkoministeriö on julkaissut matkustustiedotteita, joissa se ei suosittele matkustamista Afganistaniin ja Pakistaniin. Indonesian tilanne on ollut rauhallinen, mutta se voi muuttua ulkomaalaisten kannalta epävakaaseen suuntaan Afganistanin tapahtumien vuoksi.

Ulkoministeriö seuraa jatkuvasti tilannetta maailmalla ja varsinkin alueilla, jonne matkustaa yleensä suomalaisia. Ulkoministeriön kotisivuilta osoitteesta http://formin.fi/palvelut löytyy lisätietoja matkailuturvallisuusasioista.

(STT)

Ulkoministeriön kotisivut
Suomen rajoja vartioidaan aikaisempaa tiukemmin. Rajavartiolaitos lisäsi valmiutta heti Yhdysvaltoihin tehtyjen terrori-iskujen jälkeen syyskuussa, ja tehostettua valmiutta on jatkettu siitä saakka.

(Yhdeksän uutiset 08.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.