Mainos

Suojelupoliisi selvittää lentokentän turvallisuutta

Suojelupoliisi selvittää yhdessä muiden viranomaisten kanssa Helsinki-Vantaan lentokentän turvallisuutta. MTV3 kertoi eilen turvatoimissa paljastuneesta aukosta lähtöterminaalissa. Syyksi on paljastunut vartiointiliikkeen leväperäisyys.

MTV3:n uutiset palasi iltapäivällä samalle terminaalityömaalle, joka on ilmeisen pitkään ollut käytännössä täysin valvomatta. Mitään porttivahtia siinä ei ollut nytkään. Tarkoituksena oli kokeilla, onko mitään muutosta tapahtunut. Se ainakin selviää, että maanrakennustöiden takia New Yorkin ja Lontoon koneiden lähtöpäikan alle ei pääse autolla.

Tänään päätimme jatkaa terminaalirakennuksen alle. Ehdimme kuvata työmaa-alueella kaikkiaan seitsemän minuuttia, kunnes vartija ilmestyy paikalle - onneksi. Poistumme pyynnöstä.

Ilmailulaitos ei pidä työmaata riskinä. Supossa näkemys on toinen:

- Tämän työmaan läheisyys terminaalirakennukseen tekee siitä meidän erityiskohteen tällä hetkellä, toteaa terrorismin torjunnan päällikkö Paavo Selin Suposta.

Työmaa-alueella pääsee kymmenen metrin päähän lentokoneista. Suojelupoliisin mukaan turvaongelmia saattaa olla muitakin. Selin ei kerro mitä nämä muut tekijät ovat. Hän kuvaa kuitenkin lentokentän turvatasoa yleisesti ottaen hyväksi. Terminaalityömaan valvomattomuuden syytä on selvitetty.

-Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakin vartiointiliikkeen toiminnassa on leväperäisyyksiä, mutta tällä hetkellä on ennenaikaista sanoa, mitkä nämä puutteet ovat, Selin kertoo.

(Kymmenen uutiset 05.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.