Mainos

Suojelupoliisi puuttui koraanikiistaan Tampereella

Uskonnonopetuksesta Tampereella kirvonnut riita vaati suojelupoliisin väliintuloa, kertoo tämän päivän Aamulehti.

Riita syntyi, kun joidenkin muslimilasten vanhemmat olivat tyytymättömiä Tampereen kaupungin tarjoamaan peruskoulun islamin uskonnon opetukseen. Kunnallinen uskonnon opetus ei tuohtuneiden vanhempien mukaan vastannut koraanin opetusta.

Suojelupoliisi oli ottanut osaa palavereihin, jossa puitiin mitä asialle voitaisiin tehdä.

- Tämä on meille täysin normaalia työtä mitä teemme eri tahojen kanssa. Yritämme pitää hyvän keskusteluyhteyden yhteiskunnan eri tahoihin ja toimijoihin, ja jos meistä oli tässä palaverissa apua niin hieno juttu, toteaa Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara suojelupoliisista.

Lehto-Seljavaaran mukaan suojelupoliisi on ollut yhteydessä islamilaiseen yhteisöön aiemminkin.

- Hamasta alusta asti. Tämä on sellainen win-win-tilanne, sillä he ovat itsekin toivoneet yhteistyötä, jottei ääriajattelua syntyisi.

Ei pelkkää peiteoperaatiota

Suojelupoliisin työnkuvaan kuuluu esimerkiksi erilaisten infotilaisuuksien pitäminen yrityksille ja yhteisöille, aiheina muun muassa turvallisuus niin reaali- kuin virtuaalimaailmassa.

- Teemme yhteistyötä yritysten kanssa esimerkiksi tietoturvallisuuteen ja verkkoturvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Tänä syksynä on uutisoitu useista tietomurroista ja -vuodoista, jotka ovat kohdistuneet muun muassa oppilaitosten henkilötietorekistereihin.

- Nämä olleet viestintäviraston asioita, mutta silloin kun kyse on valtiollisesta vakoilusta, se kuuluu meille. Toki me toimimme koko ajan yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa ja vaihdamme tietoja.

Vaikka yrityksiin ja yhteisöihin kohdistuneita tietomurtoja on ollut useita, Lehto-Seljavaara ei kerro, että valtiollisiin tietojärjestelmiin olisi yritetty murtautua tavallista ahkerammin.

- En osaa sanoa, mikä on ollut tendenssi loppuvuonna, mutta kyllähän me sellaisessa maailmassa elämme että yrityksiä on.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.