Mainos

Suojatiemuotinäytös muistuttaa kävelijän etuoikeudesta

Turussa esitellään tänään katumuotia suojatiellä.

Turun vihreät nuoret ja Turun opiskelevat vihreät haluavat viestittää autottoman päivän tempauksellaan, että jalankulkijalla on suojatiellä etuajo-oikeus.

Turun vihreiden nuorten puheenjohtaja, oikeustieteen opiskelija Saara Ilvessalo toivoo, että muotinäytöksellä saataisiin aikaan pysyvä muutos.

– Uskon, että asiat edistyvät ylipäätään paremmin positiivisessa ja iloisessa hengessä kuin negatiivisesti toteutettuna, Ilvessalo toteaa.

Autottoman päivän muotinäytös järjestetään iltapäivällä Turun Aurasillan kupeessa. Paikka on Ilvessalon mukaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta erittäin ongelmallinen ja vaarallinen.

Tule sellaisena kuin haluaisit olla!

Suojatiemuotinäytökseen voivat osallistua kaikki halukkaat.

Ilvessalo toivoo osallistujilta mahdollisimman värikästä, räikeää ja näyttävää pukeutumista.

– Tempauksemme teema on ”Tule sellaisena kuin olet – tai sellaisena kuin et ole koskaan uskaltanut mutta olisit aina halunnut olla.” Toivomme, että esityksessä nähtäisiin kaikenlaisia vanhoja vaatteita ja vintage-muotia. Mallimme ovat kaivelleet omia vaatteitaan kirppareilta ja ullakoilta.

Tänään pääsee tavallista halvemmalla matkaan

Kansainvälinen autoton päivä järjestetään joka vuosi 22. syyskuuta. Suomessa se järjestetään tänä vuonna yhdennentoista kerran.

Esimerkiksi Helsingissä saa autottoman päivän aikana joukkoliikennelipun tavallista halvemmalla. Turussa kertalippu on voimassa koko päivän.

Autoton päivä päättää Liikkujan viikon. Sen teemaksi on valittu tänä vuonna paitsi ajankohtainen ilmastonmuutos myös kaupunkien ilmapiiri. Liikkujan viikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 2003.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.