Mainos

Suojalautakunta piensijoittajille?

Osakesäästäjien keskusliitto vaatii, että piensijoittajan oikeusturvaa on lisättävä suuryrityksissä. Yhtenä ratkaisuna liitto esittää erityisen sijoittajasuojalautakunnan perustamista kuluttajansuojan mallin mukaisesti.

Lautakunta antaisi ratkaisusuosituksia ja veisi riidanalaisia tapauksia tarvittaessa oikeuteen.
-Ryhmäkanne on toinen mahdollisuus, mutta sen väärinkäyttöä pelätään, sanoo Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Jarmo Leppiniemi.

Keskusliiton mielestä omistajan oikeuksien sivuuttamisesta räikein esimerkki on noin 450 000 Suomi-yhtiön omistajan varallisuuden siirtäminen Pohjola-yhtiöille.
-Siirto ollaan toteuttamassa vastaanottajan ehdoin, omistajia aiotaan käsitellä vain vakuutusasiakkaina omistajarooli unohtaen, keskusliiton valtuusto katsoo julkilausumassaan.

Keskusliitto on sitä mieltä, että markkinoiden ja niiden valvonnan uskottavuus menetetään, ellei laajaomisteisissa yhteisöissä ole todellista mahdollisuutta lainsäädännön noudattamisen tutkimiseen. Osakesäästäjien keskusliitto on yksittäisten henkilöomistajien yhteiselin, joka edustaa lähinnä piensijoittajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.