Suojaa itsesi ja rahasi – muista nämä asiat nettikaupassa

Biblemoneymatters.com listasi tavat, joilla voit suojata tietosi nettikaupoissa shoppaillessasi. Lue lista!

Älä shoppaile. Älä jaa tietojasi kaikille mahdollisille sivustoille. Paras tapa estää tiedon leviäminen on olla antamatta tietoja.

Käytä silmiäsi. Jos sivu näyttää siltä, että sitä ei päivitetä, kieli on huonoa ja epämääräistä, älä osta mitään.

Muista S! Kun kirjaudut sisään tai ulos sivustolta, jolla shoppailet, vilkaise nettiselaimesi osoiterivin alkua. Https:// -alkuinen osoite merkitsee suojattua yhteyttä.

Ostele kotona. Älä käytä kirjaston tai naapurin langatonta nettiä, kun näpyttelet luottokortin numeron. Pieni vainoharhaisuus on tässä tapauksessa hyvästä.

Älä anna sosiaaliturvatunnustasi kenellekään! Nettikauppa ei tarvitse sitä mihinkään, joten jo kysyminen on epäilyttävää.

Tutki tilejäsi. Katso nettipankista, mitä luottokortillasi on ostettu ja millaisia veloituksia tililtäsi on tehty. Ethän halua tuhansien eurojen laskua vain siksi, ettet tajunnut, että jotakin hämärää on meneillään?

Hanki virusturva ja käytä sitä. Skannaa koneesi säännöllisesti.

Älä klikkaile linkkejä. Jos sähköpostiisi tulee vieraan nettiputiikin omituisen hyvä tarjous, älä mene halpaan. Lienee jo tunnettu tosiasia, että epämääräiset linkit altistavat koneen kaikenlaisille vakoiluohjelmille.

Maksa nettipankilla tai PayPalilla. Älä anna korttitietojasi suoraan myyjälle.

Hanki kunnon salasana. Nimesi, rakkaasi nimi tai "abc123" eivät todellakaan kelpaa!

Lue myös:



MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat