Mainos

Sunny Car Centerin tonttimaksun määräaika umpeutuu - myös rikostutkinta etenee

Määräaika autokauppakeskus Sunny Car Centerin ostaman Kirstulan alueen tontin maksamisesta umpeutuu tänään. Toistaiseksi sovittua 8,4 miljoonan euron kauppasummaa ei ole maksettu.

Hämeenlinnan kaupunki odottaa yhä tonttimaksua Sunny Car Centeriltä. Talous- ja hallintojohtaja Jussi Oksa kertoo iltapäivällä viiden aikaan, että toistaiseksi rahoja ei ole maksettu. 

- Seuraamme tilannetta, mutta ei ole näkynyt.

- Ei se nyt meidän päätyö täällä ole sitä seurata, mutta välillä aina katsotaan onko tilille ilmestynyt, ihan jo senkin takia että mediaa kiinnostaa tämä, Oksa sanoo. 

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on kahdesti jatkanut tontin maksuaikaa. Yhtiön toimitusjohtaja Markku Ritaluoma vetosi niin heinäkuussa kuin elokussa kaupunginhallitukseen maksuajan pidentämiseksi kansainvälisen rahoituksen järjestämiseksi. 

Talousjohtaja Jussi Oksan mukaan kaupunki aikoo viimeisen kerran tarkistaa maksun toteutumisen huomisaamuna. 

- Jos huomisaamuna ei rahoja ole siirtynyt, niin lähdetään hakemaan tätä kaupan purkua, Oksa sanoo. 

Uskottavuus koetuksella

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala totesi MTV Uutisille jo syyskuun puolivälissä, että mikäli kauppasummaa ei ole syyskuun loppuun mennessä maksettu aloitetaan kaupan purku kaupunginhallituksen päätöksen  mukaan välittömästi. Kenakkala totesi myös, että siinä tapauksessa hanke jää kaupungin osalta lopullisesti siihen. 

- Eihän tämän tyyppinen julkisuus tietysti mitään positiivista ole. Kyllä kaupungin maine on tietenkin hyvin tärkeä. Me haluamme olla uskottava yhteistyökumppani ja rakentaa tulevaisuutta yhdessä. Kyllä tämmöset epävarmuudet varmasti tietyn lommon asettaa, Kenakkala totesi. 

Kunnianloukkaustutkinta etenee

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Lulu Ranne (ps) ja valtuustossa istuva kansanedustaja Ismo Soukola (ps) tekivät syyskuussa tutkintapyynnön Hämeen poliisilaitokselle esille nousseista tietovuotoväitteistä. 

Ranne ja Soukola halusivat poliisin selvittävän ovatko yhtiön toimitusjohtaja Ritaluoma ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd) syyllistyneet kunnianloukkaukseen tai törkeään kunnianloukkaukseen.

Hämeen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Uotilan mukaan asian tutkinta on edistynyt ja osapuolia on kuultu.

- Kyllä kuulusteluja on tehty ja se piakkoin varmasti myös valmistuu, Uotila sanoo.

Uotilan mukaan on vielä epäselvää onko kyseessä mahdollisesti kunnianloukkaus vai törkeä kunnianloukkaus.

- Se on vielä vähän hakusessa. Täytyy vielä syyttäjän kanssa siitä keskustella, että mihin päädytään, Uotila toteaa. 

- Syyttäjä tulee aikanaan tekemään päätöksen nostaako syytettä vai ei, Uotila sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.