Mainos

Sunny Car Center nousee sittenkin? Ritaluoma: "Kymmenien miljoonien sopimus"

Suurta autokauppakeskusta, Sunny Car Centeriä aiemmin Hämeenlinnaan suunnitellut Markku Ritaluoma kertoo MTV Uutisille saaneensa kymmenien miljoonien dollarien rahoituksen käytettäväkseen. Ritaluoman mukaan hankkeen toteutuminen Hämeenlinnassa ei jää ainakaan hänestä kiinni.

Liikemies Markku Ritaluoman suuri unelma jättimäisestä autokaupankeskuksesta näytti tuhoutuvan viime vuoden syksyllä, kun rahoitusjärjestelyt yli kahdeksan hehtaarin tontin ostamiseksi Hämeenlinnan kaupungilta eivät onnistuneet.

Sunny Car Centerin piti olla aivan uudenlainen tapa tehdä autokauppaa. Ritaluoman kertomukset ulkomaisista rahoittajista, Sambian ex-presidentin leskeä myöten, hämmästyttivät ja nostattivat kohua. Projektin uskottiin olevan lopullisesti kuopattu viimeistään siinä vaiheessa, kun käräjäoikeus purki tonttikaupan ja haki yhtiötä konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa Floridassa asuva Ritaluoma kertoo kuitenkin nyt, että ei ole luovuttanut asian ja unelmansa suhteen. Päinvastoin. Työtä on tehty koko talvi ja nyt Ritaluoma kertoo saaneensa kymmenien miljoonien dollarien sopimuksen rahoituksesta.

- Olen nyt löytänyt hyvät yhteistyökumppanit täältä. Löysin herra Rob Johnsonin ja Sally Johnsonin sekä heidän familynsa täältä.

Ritaluoma vakuuttaa, että rahoituksesta on allekirjoitettu sopimukset ja rahat löytyvät heiltä varmasti.

- He ovat valmiita investoimaan Markku Ritaluomaan ja Markku Ritaluoma voi sitten omalla parhaalla tavalla katsoa miten hän vie asiaa eteenpäin, Ritaluoma jatkaa.

Sijoittajapariskunnan löytymisestä kertoi viime torstaina ensimmäisenä Iltalehti

Pallo Hämeenlinnalle

Markku Ritaluoma kertoo, ettei aio kiirehtiä hankkeen suhteen, mutta sanoo olevansa kiinnostunut keskustelemaan samaisen tontin ostamisesta Hämeenlinnan kaupungilta. Hän heittääkin nyt pallon Hämeenlinnalle ja kaupungin päättäjille.

- Mitään ei kannata väkisin viedä eteenpäin ja tällaisen rumban jälkeen mitä tämä asia on saanut osakseen. Täällä ollaan valmiina kyllä, kun sieltä tulee jotain yhteyttä, että he ovat valmiita keskustelemaan asiasta. Ymmärtäisin itse, että on hyvin arka paikka, kun vaalit ovat tulossa.

- Ensimmäinen keskustelu käydään ihan varmasti vain tonttikaupasta ja katsotaan millä tavalla siinä päästään eteenpäin. Sitten mennään ikään kuin steppi kerrallaan, Ritaluoma kaavailee.

Ritaluoman mukaan kyseinen tontti ei ole ainoa tontti, jota hänelle on tarjottu. Yksi vaihtoehto on sijoittaa varat Yhdysvaltoihin.

- Ei se Hämeenlinna ole ainoa paikka mihin tämän keskuksen voi rakentaa, mutta tahtotilaa siihen löytyy kyllä. Ihan varmasti löytyy muitakin bisnessuunnitelmia, ihan varmasti.

Edelleen uskottava kumppani?

Kysymykseen siitä uskooko liikemies itse edellytyksiinsä jatkaa uskottavana yhteistyökumppanina kaikkien käänteiden jälkeen, Ritaluoma vastaa seuraavasti.

- Poliitikot ovat saaneet sen aikaan mitä halusivat, ennen kaikkea perussuomalaiset. Toistan, että annetaan heidän näyttää se tahtotila ensin ja katsotaan sitten.

- Jos tahtotilaa ei löydy, niin sitten autokeskusta ei Hämeenlinnaan rakenneta.

Ritaluoman mukaan keskustelujen jälkeen katsotaan eteneekö asia Hämeenlinnan kanssa.

- Kyllä se pitää hyvin myötämielistä sieltäkin päin tämän tahtotilan olla, mutta kyllä nyt on saatu todelliset edellytykset tämän eteenpäin viemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.