Mainos

Sunnuntaisuomalainen: KRP haluaa poliisille lisävaltuuksia - oikeuden tehdä rikoksia

Keskusrikospoliisin päällikkö Rauno Ranta vaatii Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa poliisille lisävaltuuksia niin sanottuun peitetoimintaan. Rannan mielestä poliisin tulisi peitetehtävissään saada tehdä ainakin lieviä rikoksia ja yllyttää niihin. Nykyinen lainsäädäntö ei tätä salli.

Poliisin peitetoiminta on herättänyt viime päivinä kummastusta Ulvilan surmajutun takia. Poliisin väitetään soluttautuneen murhasta epäillyn naisen miesystäväksi. Esimerkiksi rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sanoi eilisessä Iltalehdessä, että laillisuusvalvojien eli oikeuskanslerin tai eduskunnan oikeusasiamiehen pitäisi selvittää tapaus.

Peitetoimintaa yleisesti arvostelleet asianajat ovat pitäneet rikokseen osallistumista tai siihen yllyttämistä peitetoiminnassa tarpeettomana sekä rikoksen uhrin ja rikoksista epäiltyjen oikeusturvaa vaarantavana.

KRP:n Ranta sanoo sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että kielto lisää operaatioiden paljastumisriskiä ja asettaa soluttautujat vaaraan. Viime vuonna soluttautumista käytettiin noin kymmenen rikoksen tutkinnassa.

Luvan soluttautumiseen antaa keskusrikospoliisin tai suojelupoliisin päällikkö, ei siis tuomioistuin. Soluttautumista saa käyttää vain tiettyjä vakavia rikoksia tutkittaessa. Useimmiten kyseessä on törkeä huumausainerikos.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.