Mainos

Sunnuntaikaupankäynnistä syntymässä sopu

Pitkään valmisteltu esitys kaupan aukioloaikojen laajentamisesta on valmistumassa eduskunnan täysistuntoon.

Talouspoliittisen ministeriövaliokunnan kaavailemasta esityksestä on tulossa onnistunut kompromissi. On todennäköistä, että huonekaluliikkeet sekä parturi- ja kampaamoliikkeet jäävät vaille oikeutta ympärivuotiseen sunnuntaimyyntiin. Autoliikkeet sen sijaan olisivat saamassa mahdollisuuden sunnuntaikaupankäyntiin. Huonekaluliikkeet saisivat edelleen jatkaa myyntinäyttelyitään, mutta eivät siis saisi myydä kaikkina sunnuntaipäivinä tavaraa ulos.

Vastaavankaltainen tilanne on ollut päivittäistavarakaupoilla, joissa sunnuntaimyynti on ollut ympäri vuoden sallittua huoltamoilla ja elintarvikekioskeissa, mutta ei varsinaisissa kaupoissa. Uusi esitys vapauttaisi sunnuntaimyynnin kaikissa alle 400 neliömetrin suuruisissa päivittäistavarakaupoissa.

Lisäksi isänpäivä aiotaan lisätä niihin sunnuntaipäiviin, jolloin kaupat eivät saa olla avoinna. Muita tällaisia päiviä ovat mm. kirkolliset juhlapyhät ja äitienpäivä. Liikealan ammattiliitto on vuosia vastustanut vapaita aukioloaikoja. Nyt valmisteilla olevaan esitykseen myyjät ovat tyytyväisiä, sillä liiton kaavailemat rajoitukset on huomioitu esityksessä.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta hio vielä huomenna mietintöään. Hallituspuolueet ovat pääosin sen kannalla, mutta oppositiosta löytyy selkeämpää vastustusta. Asia tulee eduskuntakäsittelyyn lähiviikkoina.
(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja