Mainos

Sundqvistin esitutkinta valmis

Poliisin ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistia koskeva esitutkinta on valmistunut ja asiakirjat on toimitettu syyttäjälle. Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on aloittanut mm. törkeää petosta koskevan asian syyteharkinnan näiltä osin.

Valtionsyyttäjä Rappea avustaa jutun toiseksi syyttäjäksi määrätty kihlakunnansyyttäjä Matti Kamppari. Samaan asiakokonaisuuteen liittyviä rikosepäilyjä on valtakunnansyyttäjäviraston mukaan edelleen poliisin tutkittavana. Niitä koskeva syyteharkinta tapahtuu heti esitutkinnan valmistuttua.

Poliisi aloitti Sundqvist-asiassa esitutkinnan viime lokakuussa sekä kansanedustajien tekemän tutkintapyynnön perusteella että omasta aloitteestaan.

Käytännössä tutkittavana on ilmeisesti epäily velallisen epärehellisyydestä. Aiemmat poliisitutkimukset keskeytettiin aikanaan Siltapankin, nykyisen Arsenal-Sillan pyynnöstä. Siltapankille riittivät tuolloin tiedot Sundqvistin tilien rahansiirroista ja verotuksesta.

Myöskään Sundqvistin tuloja ja varallisuutta koskevia ulosottoselvityksiä ei viety loppuun Arsenal-Sillan pyynnöstä, vaan ne keskeytettiin pari viikkoa ennen kohtuullisuussopimuksen syntyä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.