Mainos

Sundqvistille syyte törkeästä kavalluksesta

Entinen pankinjohtaja Ulf Sundqvist saa syytteen törkeästä kavalluksesta. Valtionsyyttäjä Jukka Rappen mukaan Sundqvistia vastaan käynnistetään oikeustoimet siitä, että tämä sai arvottomilla vakuuksilla yritykselleen 20-miljoonan markan lainan vuonna -90. Myös Wayup oy:n pääosakkeenomistajaa, Björn Sunqvistia epäillään samasta rikoksesta.

Sen sijaan törkeästä velallisen epärehellisyydestä Ulf Sunqvistia ei syytetä. Sundqvistin ei siis epäillä piilottaneen omaisuuttaan.

Perustuslakivaliokunta antaa huomenna oman loppulausuntonsa Alho-Sundqvist-tapauksesta. Selvitys liittyy entisen ministerin Arja Alhon toimien laillisuuteen Sundqvistin vahingonkorvausten alentamissopimuksen yhteydessä. Alhon joutumisesta valtakunnanoikeuteen tai asian raukeamisesta päättää eduskunta parin viikon kuluttua.

Ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin kommentti ratkaisuun syyttämättä jättämisestä Arsenal-Sillan asiassa oli, että päätös oli ainoa mahdollinen. Samalla Sundqvist kiistää syyllisyytensä ns. Wayup-asiassa, jossa häntä syytetään törkeästä kavalluksesta tai avunannosta törkeään petokseen.

(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.